Motoran Ripakat-kansantanssiryhmä kutsui kaikenikäiset mukaansa ilon pitoon Kihauksessa.
Mirja Hurskainen
Viimeiset viikot olen ajellut aamutuimaan toimitukselle vähän ennen kahdeksaa. Ja voinpa sanoa, että mistään aamuruuhkasta ei ole tarvinnut kärsiä. Varsinkin maanantaisin pitää ihan tarkastaa kellonaika, että enhän vain ole yli-innokkaana pompannut matkaan turhan aikaisin. Olen saanut jo monta kertaa huristella kymmenisen kilometriä ennen kuin ensimmäinen kulkija tulee vastaan.
Pitää ajatella positiivisesti. Ihmiset ovat väsyksissä kaikista elämyksistä ja kokemuksista kesäisessä Suomessa, ja ainakin lomalaiset sulattelevat niitä tavallista pidempään aamutuimaan. Sillä elämyksiähän on viime aikoina riittänyt.
Konsertit, kesäteatterit, Potsipäivät ja Kihaus ovat jo tarjonneet viime viikkoina nähtävää ja kuultavaa. Toinen tapahtumantäyteinen viikko ja viikonloppu on edessä, kun Kesälahti City Mahaton ja Puhoksen perinnepäivät starttaavat.
Mutta miten toteutuu tasapuolisuus näissä tapahtumissa. Onko tapahtumia suunnitellessa otettu huomioon kaikki ikäryhmät ja ovatko lippujen hinnat kukkarolle sopivia? Moniin tapahtumista on vapaa pääsy niin kuin oli myös Kihaukseen perhepäivänä sunnuntaina. Kihauksen portilla kyseltiin eläkeläisten alennusta, mutta sitä ei ollut. Joku voi pitää lippujen hintoja korkeina, mutta esiintyjät huomioon ottaen uskon, että rahoilleen sai kyllä vastinetta.
Kihauksessa näkyi paljon lapsia ja nuoria. Esiintyjinä ja talkoolaisinakin nuoria oli paljon, ja milloin he olivat vapaalla, heidät näki eturivissä nauttimassa esityksistä ja osoittamassa tykkäämisensä myös artisteille. Erityisesti mieleeni on paininut noin kymmenvuotiaan katsojan Miljoonasateen keikalla käsillään näyttämä sydänemoji.
Myös muiden tapahtumien ohjelmassa on lapset ja nuoret otettu kiitettävästi huomioon. Tähänkin sopii vanha sananlasku, että nuorena on vitsa väännettävä. Kun perheet liikkuvat tapahtumissa yhdessä, niin perinteet jatkuvat. Toivotaan, että näistä nuorista tulee tulevaisuudessa tapahtumien toteuttajia, joita tarvitaan entisten toimijoiden ikääntyessä.
Mirja Hurskainen